21% dintre companii vor face angajari in urmatoarele 3 luni

Scris de  Iun 28, 2014

Lunile iunie-septembrie 2014 vin cu multiple șanse de angajare pentru tineri deoarece peste 20% din companii fac angajări în această perioadă. 21% dintre companii vor face angajări în următoarele 3 luni, cu 2 procente mai mult decât în aceeași perioada a anului trecut, conform celui mai recent studiu realizat de ManpowerGroup România.

„Semnalele privind angajarea în următoarele trei luni sunt pozitive, dar creșterile sunt deocamdată prea firave pentru a avea efect asupra discrepanțelor structurale. Din­tre acestea, absorbția tinerilor va de­veni, pe termen mediu, prin­cipala provo­care pentru piața muncii și economia țării. Dacă șomajul în rândul tinerilor va con­tinua să crească, economia noastră pierde un atu strategic” ne anunță Valentin Petrof, director general al Man­po­werGroup România.

 

Dacă doar 5% dintre angajatori și-au planificat reduceri de personal, 69% dintre aceștia nu anticipează nicio schimbare din punctul de vedere al efectivului de personal în urmatoarele 3 luni. Astfel, previziunea netă de angajare pentru lunile iulie – septembrie este de +9%, cu 3 procente mai mare față de trimestrul 3 al anului 2013.

 

Cele mai multe angajari se fac în companii din industria prelucrătoare (cu o perspectivă netă de angajare de 19%), finanțe și asigurari (+17%) și din comerț (+13%). Pe de altă parte, restructurări se fac în industria de energie electrică, gaze și apă (cu o perspectiva neta de angajare de -1%).

 

Sursa: hipo.ro

Sursa foto: saveourschoolsnz.wordpress.com

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

articoleplatite.ro

Lasă un comentariu

masuta de cafea din sticla

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.