Peste 100 de tineri sunt asteptati la Atelierul Google pentru Programatori

Scris de 

Clujul face încă un pas pentru a-şi păstra reputaţia de cel mai căutat oraş în domeniul IT. În Silicon-Valley de România, concernul Google va deschide, din toamnă, un nou hub al companiei. Atelierul Digital pentru Programatori va putea găzdui cel puţin 100 de doritori. Cursurile din cadrul atelierului vor fi gratuite, iar tinerii vor primi sprijinul necesar pentru a dezvolta propria afacere în domeniul tehnologiei.

 

Tiberiu Socaci este unul dintre tinerii care a urmat cursurile de online marketing de la Google. Alături de un prieten, acesta a pus bazele unei afaceri pentru pasionații de cafea, a deschis și un magazin online și visează acum la următorul pas: o aplicație pentru clienții săi. "Dacă am avea o aplicație pe telefon, unde automat în momentul în care... noi putea să ne dăm seama că ai rămas fără cafea, în funcție de câte comenzi ai, din cât în cât timp ai, putem să îți dăm o notificare." spune acesta.

 

Cel puțin 100 de tineri sunt așteptați la Atelierul Google pentru Programatori. Cursurile sunt gratuite și vor începe din toamnă. Cei interesați pot aplica pentru un grant de 20.000 de dolari, bani pentru afacerea lor în tehnologie. Atelierul Digital pentru Programatori va avea sediul în cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

 

Dan Oros, marketing manager Google spune "studenții vor avea acces la training-uri și workshop-uri prin care să învețe mai multe limbaje de programare, vor avea acces la specialiști din domeniu, la antreprenori, vor fi ajutați să-și trasforme proiectul de licență sau de facultate în companii și vor fi ajutați să îți crească companiile mai repede." . Vasile Țopa, rector UTCN recunoaste ca "este un pas foarte mare, vom reuși să transmitem studenților noștri cunoștințe de ultimă generație care vin din partea unei dintre cele mai mari companii." Iar Catrinel Frătean, reprezentant companie IT, spune ca "ei find în contact cu developeri Google și cu antreprenori locali, ar putea să își dezvolte ulterior propriile afaceri cu o altă încredere și un alt succes."

 

Peste 7.000 de afaceri mici și mijlocii au beneficiat de consultanță gratuită și instrumente de marketing digital în hub-urile Google. Noul atelier pentru programatori pregătește tinerii pentru un start-up de succes în IT. În România, Google va lansa astfel de ateliere şi în București şi Timișoara.

 

Citeste si:

---> FSEGA si NTT DATA lanseaza programul de master „Sisteme de Asistare a Decizilor Economice”

---> Noi personaje fantastice care vor ghida spre scenele festivalului UNTOLD zecile de mii de fani

 

Sursa: digi24.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.