Interviu cu [e-spres-oh] - compania unde nu ai nevoie de sef pentru a fi eficient

Scris de  Iul 28, 2014

Echipa SmartDreamers a descoperit o companie cu o viziune inedită, pozitivă, transpusă în spațiul de lucru și în modul în care este privită activitatea de zi cu zi. Unde ai libertate totală cât timp îți îndeplinești cu brio îndatoririle, unde grăbești pasul în fiecare dimineață, pentru a ajunge mai repede la job. Dacă vii cu placere la locul de muncă viaţa e mai frumoasă şi ai o senzaţie unică atunci când biroul devine cu adevărat a doua ta casă.

[e-spres-oh] a început în urma unei propuneri de colaborare cu un startup american, care dorea să dezvolte o platformă e-learning revoluționară. Fondatorii acelui startup l-au abordat pe Ștefan pentru a pune bazele a ceea ce urma să devină o echipă de peste 20 de programatori dedicați proiectului. Compania a fost înființată la sfârșitul anului 2012, de către Ștefan Szakal, care are experiență vastă de business, fiind și fondatorul X3, Ctrl-D și partener în mai multe companii, cum ar fi PRbeta Agency și TechHub București.

FLVN2644

 

De ce ar vrea un tânăr să lucreze pentru voi?

[e-spres-oh] este o companie românească de tehnologie și web development care oferă servicii pentru domeniile de software educațional și cel aviatic pentru piața din SUA. Mediul de lucru orientat spre rezultate, cu accent pe calitate și colaborare fără structurile de management tradiționale sunt aspecte care ar atrage pe oricine, nu doar pe tinerii aflați la începutul carierei lor. Echipa este formată din oameni tineri și entuziaști, care își doresc mai mult decât un job de la 9:00 la 17:00, ci care caută performanță și dezvoltare continuă.

 

Care e tipul de joburi pe care le oferă [e-spres-oh]?

Compania noastră oferă în cea mai mare parte job-uri tehnice, 90% dintre membrii echipei fiind developeri. Cele mai multe poziții deschise de-a lungul timpului au fost cele de PHP Developer, Web Developer și Front-end Developer.

Vara aceasta am lansat și primul nostru program de internship plătit. Este vorba de 10 săptămâni, în care ne vom ocupa de 4 interni (2 pe front-end și 2 pe back-end). Procesul de recrutare a fost un real succes, am avut foarte mulți aplicanți bine pregătiți și abia așteptăm să ne punem pe treabă.

17-Open-Doors-by-espresoh-coding-2013

 

Cum ai descrie candidatul ideal pentru [e-spres-oh]?

Candidatul ideal ar trebui să aibă un stil de lucru și atitudine non-corporatistă, iar pe lângă veleitățile tehnice să fie obsedat de calitatea muncii lui, de a își ajuta colegii și de a învăța ceva nou.

Pe lângă cele de mai sus, ar fi mișto să fie expert în scheme de joc pentru FIFA sau măcar în controlarea unui Terran, Zerg sau Protoss și să aibă cunoștințe de table sau câteva strategii de Catan :) .

 

Descrieți pe scurt atmosfera zilnică de la birou

Biroul a fost gândit să îți ofere atmosfera și locul perfect de lucru și asta și face. Programul este unul flexibil, fiecare știe cu exactitate ce are de făcut și își organizează timpul astfel încât să termine task-urile la timp, dar să se și relaxeze, să poată savura un espresso în mansarda noastră cafenea și din când în când să se joace pe Xbox.

 

FLVN2748

 

Ce impact are cultura organizațională a [e-spres-oh] asupra relațiilor profesionale și de prietenie dintre colegi?

Am reușit să construim o echipă frumoasă și puternică de-a lungul celor 2 ani de [e-spres-oh]. Suntem persoane diferite, însă ne unesc pasiunea pentru ceea ce facem și entuziasmul cu care privim fiecare nouă provocare. Reușim să combinăm cu success activitățile profesionale cu cele din timpul liber.

În acest sens organizăm periodic activități interne cu membrii echipei și persoanele apropiate nouă, cum ar fi seri de film, seri de teatru, concerte sau spectacole de magie. Știm să ne distrăm, dar bineînțeles că știm, înainte de toate, să fim excelenți profesional.

FLVN2735

 

Povestește-ne care a fost cea mai reușită activitate organizată cu angajații

Aici voi da un exemplu de eveniment profesional și apoi un exemplu de eveniment din timpul liber. Îmi este foarte greu să aleg doar câte un exemplu din fiecare parte, însă voi încerca.

[e-spres-oh] Hackathon – O parte dintre noi au participat cu succes, în trecut, la diferite competiții externe, de aceea ne-am dorit să experimentăm o competiție în cadrul echipei. Astfel am organizat un hackathon, într-un weekend, pe durata a 40 de ore. Au participat aproximativ 75% din membrii echipei, împărțiți în 5 echipe și rezultatul a fost unul impresionant. Unii dintre ei au dormit doar câteva ore pe durata competiției, însă credem că a meritat tot efortul.

La final, pe lângă faptul că s-au ales cu premii consistente, au reușit să și dezvolte proiecte funcționale, care cu încă puțină muncă se pot folosi intern. Spun asta deoarece aplicațiile la care s-a lucrat au fost gândite pentru noi, în ideea de a ușura activitățile administrative din cadrul companiei.

[e-spres-oh] Housewarming Party – Petrecerea dată la aniversarea de un an de [e-spres-oh] a fost una deosebită și pentru că am sărbătorit primul an împreună, însă și pentru că am inaugurat mutarea în noul birou.

La concert i-am avut invitați pe Byron, am cântat, am dansat, am mâncat tort și am petrecut o seară frumoasă împreună, alături de cei mai apropiați prieteni și colaboratori.

 

Mansarda (14)

 

Care a fost sursa de inspirație pentru designul work-space-ului?

Am încercat să recreem atmosfera dintr-o fabrică de acum 30-40 de ani, să creăm un spațiu cu tentă post-industrială, îmbinând materialele tipice acelei perioade cu elemente specifice domeniului nostru de activitate. În primul rând, e important să se rețină că prezența la birou nu este obligatorie. Unele persoane aleg însă să vină zilnic, altele odată la câteva zile, iar altele foarte rar. Spațiul permite atât locuri dedicate pentru cei care aleg să vină mai des, cât și zone “shared”, pentru cei care vin mai rar (cum ar fi mansarda). Modul de împărțire al spațiului reflectă direct abordarea noastră când vine vorba de management și ierarhii.

Mansarda este o cafenea improvizată, în care se regăsesc influențe din mai multe zone, de la piese de mobilier neo-baroque, la un pult de lucru din beton și un bar din lemn masiv.  

S-a mers pe mixul de vintage și industrial, pe lemn și fier, apoi s-a intervenit cu elemente care dau o notă personală întregului spațiu.

 

Sursa: http://smartdreamers.com/blog/

Ultima modificare Miercuri, 22 Octombrie 2014 13:09
Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.