Ministrul Educatiei, Remus Pricopiei, a reactionat pe Facebook

Scris de 

După ce Ministerul Educaţiei a publicat în Monitorul Oficial metodologia de organizare a colegiilor care primesc absolvenţi de liceu fără bacalaureat, Remus Pricopie a luat poziţie pe pagina sa personală de Facebook, precizând că nimeni nu se poate înscrie la facultate fără diplomă de Bacalaureat.

“Având în vedere INFORMAŢIILE FALSE, vehiculate de unele surse media, în legătură cu posibilitatea tinerilor fără diplomă de Bacalaureat de a urma studiile universitare de licenţă, doresc să fac următoarele precizări:

 

1. NIMENI NU SE POATE ÎNSCRIE LA FACULTATE şi nu poate dobândi statutul de student, nicăieri pe teritoriul României, FĂRĂ DIPLOMĂ DE BACALAUREAT sau adeverinţă care să ateste susţinerea şi absolvirea examenelor de Bacalaureat.

 

2. Metodologia recent adoptată conţine chiar în titlul său sintagma de „ÎNVĂŢĂMÂNT TERŢIAR NONUNIVERSITAR”. Prin urmare, asistăm fie la un act jurnalistic de slabă calitate, fie la o încercare voluntară de a induce în eroare şi a dezinforma populaţia.

 

3. Conform LEN nr. 1/2001 cu modificările şi completările ulterioare, universităţile acreditate pot înfiinţa unităţi de învăţământ preuniversitar, în speţă colegii, la care au acces, ca şi până acum, înclusiv absolvenţii de liceu fără diplomă de Bacalaureat. ACESTE PERSOANE NU AU CALITATEA DE STUDENT ŞI NU URMEAZĂ CURSURILE UNEI FALCULTĂŢI, ci, în spaţiul oferit de o universitate, desfăşoară activităţi specifice şcolilor postliceale. Drept urmare, la absolvirea colegiului, cursanţii primesc o diplomă de certificare a calificării profesionale, nu una de licenţă.

 

4. Ca o formă de stimulare a continuării studiilor şi de integrare a absolvenţilor de liceu (cu sau fără diplomă de Bacalaureat) pe piaţa muncii, aceştia au avut întotdeauna posibilitatea de a urma cursurile unei şcoli postliceale. Începând cu anul şcolar 2014-2015, acest lucru se poate face inclusiv în spaţiul şi sub organizarea unei universităţi. Altfel spus, INSTITUŢIILE DE ÎNVĂŢĂMÂNT SUPERIOR ACREDITATE POT ORGANIZA ŞCOLI POSTLICEALE cu o durată de 1-3 ani. STATUTUL ACESTEI FORME DE ÎNVĂŢĂMÂNT ESTE CEL TERŢIAR NONUNIVERSITAR.”

 

Sursa: facebook.com; edu-news.ro

Sursa foto: eclujeanul.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.