Cursuri neobisnuite oferite de universitati prestigioase din intreaga lume

Scris de 

A început sesiunea... Fac pariu că mulți dintre voi ar face orice altceva decât să învețe, așa că eu vă sar în ajutor și v-am pregătit un articol interesat care vă va pune pe gânduri. În continuare vă voi prezenta alternative dacă nu veți lua examenele în această sesiune epuizantă; vă voi prezenta cursuri ciudate și neobișnuite care sunt predate în lumea asta mare:

1. Aspectele culturale ale mâncării (Cultural Aspects of Food)

În cadrul Colegiului Onenta, studenţii din departamentul Ecologie Umană pot alege specializarea “Aspectele culturale ale mâncării”. Un curs foarte interesant la care pot participa atât gurmanzii cât și restul lumii.

 

2. Arta de a merge (Art of Walking)

Kentucky Centre College oferă cu mare entuziasm acest nou curs care are drept scop să descopere cum scrierile lui Immanuel Kant pot dezvălui “un nou mod de a înţelege o plăcere ce a devenit străină esteticii dar care are o bază solidă în natura umană: plăcerea de a merge”, conform prof. Ken Keffer. Poate cursul ar trebui să ofere credite suplimentare celor care fac cursuri de sport sau fitness.

 

3. Răspunsuri Non-Violente la Terorism (Nonviolent Responses to Terrorism)

Swarthmore College, prin Departamentul de Studiere a Păcii îşi încurajează studenţii să rămână proactivi în a-şi exprima opunerea faţă de terorism, dar acest curs intenţionează să “considere alternative fezabile şi non-violente şi precedentele lor istorice” într-un efort de a cultiva schimbări sociale. Dacă se dovedeşte a fi eficient s-ar putea implementa şi în alte facultăţi.

 

4. Filozofia şi Star Trek (Philosophy and Star Trek)

Georgetawn University din Washington DC susţine că Star Trek e foarte filozofic şi că nu există mod mai bun de a învăţa filozofia decât să stai acasă, să te uiţi la Star Trek, citeşti puţină filozofie şi apoi poţi dezbate totul la ore.

 

5. Star Trek şi religia (Star Trek and Religion)

Indiana University din Bloomington oferă acest curs în cadrul Departamentului de Arte şi Ştiinţe Umane. Ca “o introducere la studiul critic al religiei prin mijloacele culturale populare… putem găsi episoade Star Trek a căror teme sunt ostile religiei”, pe lângă alte legături dintre serialul Sci-Fi şi religie.

 

6. Studierea prin Youtube (Learning from YouTube)

Pitzer College din California oferă acest curs în speranţa de a-şi moderniza curriculumul. TechCrunch raporteză că orele constau în studenţi care se uită la videoclipuri pe youtube şi apoi le dezbat. Ba chiar uneori lasă şi comenturi pe respectivele videoclipuri. Unde mă înscriu?

 

7. Ştiinţa din Harry Potter (The Science of Harry Potter)

Frostburg University din Maryland oferă acest seminar facultativ care e de fapt un seminar de fizică care investighează aşa-zisa magie a lui Harry Potter dintr-o perspectivă ştiinţifică. OMG! Îl vreau și în România. Probabil că ar fi singurul curs la care aș lua 10 cu cea mai mare ușurință. Acesta este un curs dedicat celor care încă își așteaptă scrisoarea de la Hogwarts deși au 23 de ani.

 

8. Muzicologia homosexuală (Queer Muzicology)

Cursul de muzicologie homosexuală de la UCLA s-a clasat pe locul II în topul LA Times intitulat “America’s Most Bizarre and Politically Correct College Courses”. Ziarul scrie că acest curs promovează ideea că dacă eşti homosexual, atunci muzica unor compozitori gay precum Benjamin Britten va suna diferit pentru tine decât dacă ai fi fost heterosexual.

 

9. Sex. Covoare, Cărbune şi Sare (Sex, Rugs, Salt and Coal)

Cornell University, o universitate de prim rang din SUA oferă studenţilor cursul “Sex, Covoare, Cărbune şi Sare”. Acesta are ca scop răspunderea la întrebări precum “De ce sunt covoarele “orientale” obiecte de colecţie?, Cum am ajuns să ţinem sare pe mese când mâncăm?” şi “Este prostituţia cu adevărat cea mai veche meserie din lume?”. Sunt sigură că au loc multe dezbateri aprinse la aceste ore.

 

10. Falusul (The Phallus)

Când cei de la LA Times au pus titlul pe prima pagină “Am luat 10 la Falus”, cititorii au fost foarte nedumeriţi. Dar nu atât de nedumeriţi precum părinţii studenţilor de la Occidental College când au văzut carnetul de note cu acest curs intitulat generic “The Phallus”. Oferit în cadrul departamentului de Teorie Critică şi Justiţie Socială, acest curs intenţionează să dezbată subiecte ca (citez) “relaţia dintre falus şi penis”, “semnificaţia falusului”, “falusul lesbian”, “falusul evreu” sau chiar “falusul latino”.

 

Sper că te-am distrat și te-am pus pe gânduri :P. Dacă vrei să vezi ce universități neobișnuite mai sunt prin lume, campuscluj.ro are pregătit pentru tine și un astfel de articol, tot ce trebuie să faci e să dai click aici.

 

Sursa: studiimoldova.info

Sursa foto: whatanerdgirlsays.com

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.