Chirie sau camin? Preturi si conditii acum la inceput de an universitar

Scris de 

A început goana după apartamente și garsoniere în Cluj! Studenţii dublează cererea de apartamente de închiriat în septembrie. Cele mai scumpe centre universitare sunt Bucureştiul şi Clujul, iar cel mai ieftin, Braşovul, potrivit unui studiu al portalului InCont.ro.

Cererea pentru apartamentele de închiriat se dublează în septembrie faţă de restul anului, iar presiunea pe preţ este mare, fiind luna în care studenţii îşi pregătesc mutarea în marile centre universitare, cel mai scump oraş fiind Bucureştiul, iar cel mai ieftin, Braşovul. La Cluj, cel mai scump oraş din provincie, sunt 80.000 de studenţi şi doar 10.000 de locuri în cămine, restul fiind obligaţi să stea cu chirie. Proprietarii din Cluj solicită 230 euro/lună pentru garsoniere, 395 de euro pentru cele cu două camere şi 530 de euro pentru cele cu trei camere

 

Pentru a putea face o comparație află că la Iaşi, proprietarii solicită 220 euro/lună pentru garsoniere, 310 euro pentru apartamentele cu două camere şi 440 de euro pentru apartamentele cu trei camere. În Constanţa chiriile medii solicitate de proprietari se situează la 195 euro/lună pentru garsoniere, de 280 de euro pentru apartamentele de două camere şi de 400 de euro pentru apartamentele de trei camere. Oraşul universitar cu cele mai mici chirii este Braşovul. Astfel, chiriile medii solicitate se situează la 190 euro/lună pentru garsoniere, la 290 de euro pentru apartamentele cu două camere şi la 340 de euro pentru apartamentele cu trei camere.

 

În București, chiria medie pentru o garsonieră confort I este de 245 euro/lună şi de 191 de euro pentru confort II. Pentru un apartament de două camere chiria este de 368 euro pentru confort I şi 306 euro pentru confort II, pentru 3 camere confort I chiria medie este 536 euro şi 321 euro pentru confort II, iar apartamentele de patru camere se închiriază în medie cu 815 euro confort I şi 331 de euro cele de confort II, se arată într-un comunicat al portalului Imobiliare.net. Cele mai căutate zone sunt cele cu infrastructură de transport în comun foarte dezvoltată, cu metrou sau cu acces uşor şi rapid spre centru. Cea mai solicitată magistrală de metrou este Berceni - Pipera care traversează oraşul de la sud la nord şi care trece prin centru.

 

În ceea ce privește căminele din Cluj acestea au prețuri variate, în funcție de universitate și confort, astfel că prețurile sunt între 100 lei/lună și 280 lei/lună. Dacă nu ești din Cluj-Napoca și ești student la UBB poți sta în chirie sau poți sta în unul din căminele Universității. Toate căminele sunt renovate, izolate termic, au geamuri-termopan, parchet laminat, mobilier din PAL sau lemn, deci numai bune pentru o studenție adevărată. Iată care sunt acestea.

1. Căminele 1-6 (100 lei): se află în campusul Hașdeu și sunt cămine de fete, cu 5 persoane în cameră, sală de lectură, baie și bucătărie comună pentru toate camerele de pe un etaj. Dacă ești studentă în anul 1, vei primi cel mai probabil un loc în unul din aceste cămine.

2. Căminul 16 (100 lei): se află în campusul Hașdeu și este cămin de băieți, cu 5 persoane în cameră, sală de lectură, baie și bucătărie comună pentru toate camerele de pe un etaj. Dacă ești student în anul 1, vei primi cel mai probabil un loc în acest cămin.

3. Căminul 14 (120 lei): se află în campusul Hașdeu și este cămin mixt, are camere de 2 persoane, iar baia și bucătăria sunt comune pentru toți locatarii de pe palier.

4. Căminul 17 (140 lei): se află în campusul Hașdeu și este cămin mixt, are camere de 2 persoane, baie în fiecare cameră și câte o bucătărie pe fiecare etaj.

5. Caminele A1-A4 (170 lei): se află în campusul Hașdeu, sunt cămine confort I, tip garsonieră pentru două personae cu baie și bucătărie în fiecare cameră.

6. Căminele Economica 1 și Economica 2(170 lei) se află în campusul Economica, lângă Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, sunt cămine mixte cu camere de 3 persoane și baie în fiecare cameră. Bucătăria și sala de lectură sunt comune pentru locatarii fiecărui etaj.

7. Căminul Sport XXI(170 lei) se află în Parcul Sportiv Iuliu Hațieganu(cunoscut și ca Parcul Babeș), este cămin mixt cu camere de 3 persoane și baie în fiecare cameră. Bucătăria este comună pentru locatarii fiecărui etaj.

 

Dorești mai multe informații despre căminele din Cluj? Tot ce trebuie să faci e să îmi lași un comentariu și eu mă voi informa pentru tine.

 

Sursa: ziuadecj.realitatea.net; ubbcluj.ro

Sursa foto: eclujeanul.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

1 comentariu

  • Cristina
    Link la comentariu Cristina Miercuri, 01 Iulie 2015 23:24

    In caminele mixte de doua persoane, pot stau cu prietenul meu? Chiria e prea scumpa pentru a sta amandoi...

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.