Ghid practic de achizitie a unui televizor ieftin

televizor ieftin televizor ieftin
Scris de 

Se spune ca studentii nu au foarte multi bani de chieltuit pe gadget-uri, desi sunt conumatori inraiti de tehnologie. Viata de student este lunga iar un televizor este o sursa ieftina si la indemana de relaxare. In acest articol, iti vom explica foarte practic cum sa alegi un televizor, care sa se incadreze un bugetul tau.

Televizor ieftin sau smart TV?

Inainte de ati face lista de cumparaturi, trebuie sa te hotarasti pe ce fel de model vrei sa mergi. Daca ai un buget limitat, probabil ca un televizor clasic in format LCD este Solutia pentru tine. Poti alege un televizor ieftin de aici sau poti opta pentru a merge intr-un showroom sa-l vezi live.

Daca bugetul iti permite un Smart TV, afla ca un astfel de gadget este mai mult decat un televizor, putand fi conectat la internet, poti conecta laptop-ul ca sa vezi filme si multe alte caracteristici interesante.

Cat de mare va fi diagoanala in functie de marimea camerei?

Alegerea diagonalei potrivite este un alt element important in alegerea unui televizor ieftin. Pe langa dimensiunea camerei, trebuie sa iei in calcul si distanta fata de locul in care il vei amplasa. Daca optezi pentru o diagonala mare dar ai o distanta mica de privit, te vor durea ochii in schimb daca mergi pe o diagonala prea mica si o distanta de vizionare mare, nu vei distinge toate elementele de pe ecran.

Televizioare Full HD sau 4K?

Zi de zi suntem bombardati cu aparitii si denumiri de tehnologii care mai de care mai novative. Dar se potrivesc ele cu ce avem noi nevoie?

Majoritatetea televizioarelor de la noi sunt cu rezolutie Full HD (1920×1080 px rezolutie), ultima fita fiind televiziorele cu rezolutie 4K (4096×2160 px)iar ca solutie de mijloc Ultra HD, care are 3840×2160 px.

Desi in teorie rezolutia 4k ar face imaginea sa se vada lacrima, conţinutul 4K este aproape inexistent în România, deoarece nicio televiziune nu transmite in acest format si niciun film nu este momentan disponibil in aceasta rezolutie.

Cu alte cuvinte, este prea devreme pentru ca achizitia unui televizor 4K sa fie justificata din punct de vedere economic, chiar daca exista si unele televizoare 4K ieftine.

Televizoare ieftine. Merita?

Depinde ce se intelege prin televizoare ieftine. In primul rand un televizor Full HD ieftin va fi cu siguranta mai scump decat un televizor LCD. Deasemeni este o diferenta de pret si intre marcile de televizoare : Samsung, LG, Philips etc. Orice televizor indiferent de pret, are publicul.

Ca o concluzie, daca esti in cautarea unui televizor ieftin, asigura-te ca optezi pentru caracteristicele potrivite, deoarece un televizor este un bun cu folosinta indelungata si trebuie sa iti ofere satisfactie pentru cativa ani de la achizitie. Garantie extinsa sau asigurarea produsului sunt solutii bune in acest caz.

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.