Cum poti fi productiv in lipsa unui job

Scris de 

Soluțiile nu sunt descoperiri științifice, ci lucruri de bun simț testate de alte persoane. E nevoie doar de puțină organizare și de voință.

 

Această perioadă aparent dezastruoasă de căutare a unui job poate fi petrecută într-un mod util care să contribuie la dezvoltarea personală și profesională. Cel mai tare este că ai șansa să explorezi, să descoperi ce îți place și la ce te pricepi. Poți deprinde și îmbunătăți competențe, ce îți pot fi de folos ulterior în cadrul jobului pe care ți-l doresti.

Iată câteva din lucrurile pe care ar trebui să rămâi concentrat în această perioadă!

 

Networking

Folosește acest timp pentru a cunoaște oameni și pentru a crea noi relații sau pentru a reînvia relații mai vechi. Atunci când păstrezi o permanentă legătură cu oameni din diferite medii sociale, poți avea acces la mai multe tipuri de oportunități. Cu alte cuvinte ”de multe ori iepurele sare de unde nici nu te aștepți”. PS: ni s-a intamplat și nouă de curând.

 

Acceptă propunerile de task-uri/job-uri temporare ciudate

Se mai întâmplă să primim diverse propuneri de task-uri temporare din stânga și din dreapta (vecini, prieteni, etc), care aparent sunt neinteresante și n-avem niciun chef de ele. Nu le refuza, expune-te la cât mai multe contexte care te scot din zona de confort și care îți aduc informații noi.

 

Dezvoltă și îmbunătățește skill-urile

Dacă ai deja conturat în minte jobul ideal pentru tine, acesta este momentul pentru a deprinde abilitățile necesare pentru a performa cat mai bine. Poți urmări diverse tutoriale pe internet, sau poti participa la cursuri online pe diferite specializări. (vezi ”Bonus”, partea a 2-a din postare).

 

Hobby-uri

Dacă ți-ai găsit deja pasiunea vieții, acordă-i timp, este o adevărată terapie pentru dispoziția ta sufletească, s-a dovedit prin studii științifice (nu doar cercetătorii britanici). Dacă nu ai găsit-o până acum, încearcă cât mai multe variante de petrecere a timpului liber relaxante, care te vor scoate din rutina zilnică, iar în cel mai fericit caz poate vei descoperi chiar primul pas într-o viitoare carieră.
Îți făcea plăcere să meșterești obiecte hand made? Poate ar fi bine să schițezi căteva creații proprii, pe care să le promovezi în cercul tău de cunoscuți pentru feedback. Acest mic gest poate să conducă către un viitor job.

 

Fă sport!

Din nou, este dovedit științific că sportul cu regularitate face minuni pentru creier, eliberarea dopaminei și a serotoninei te scapă de stres și îți dau o stare de bine. Sunt destule sporturi cu costuri reduse sau chiar zero. Odată stabilit acest obicei, vei găsi mai ușor timp pentru a te menține în formă chiar și câteva zeci de minute pe zi.

 

Poți întări legăturile cu familia

Pentru că atunci când vei obține jobul, nu vei mai avea același timp de interacțiune socială după program. Se întâmplă ca din cauza decalajului de concepții și viață, de multe ori să simți că nu ai prea multe în comun familia, dar trebuie să profiți de timpul pe care îl mai ai, familia fiind ecosistemul de bază din viața ta, la care te poți întoarce oricând. Organizează o mică excursie cu cei dragi sau petrece câteva seri împreună, și vei vedea că te va face să te simți mai bine. Timpul petrecut în familie te relaxează, îți dă o stare de siguranță, deoarece aceștia sunt oamenii pe care te poți baza necondiționat.

 

Participă la workshopuri / conferințe / training-uri

Cultivarea de noi abilități și cunoștințe trebuie să rămână principalul obiectiv în această perioadă. Astfel participarea la diferite evenimente de formare, îți poate fi utilă atât în cadrul viitorului tău job, cât și doar pentru dezvoltarea ta personală.

 

Activități culturale

Nu ai mai fost la un concert de mult? Nu îți mai amintești ultima piesă de teatru văzută? Iar cartea pe care prietenul cel mai bun ți-a recomandat-o este pe birou de ceva săptămâni? Acum ai timp pentru aceste activități care nu numai că te vor relaxa, dar vor contribui definitoriu la dezvoltarea ta personală și de ce nu, îți vor servi drept subiect de conversație cu noile relații create prin networking.

 

Îți poți schimba garderoba

Acum ai timp să mergi prin magazinele ce acordă reduceri, căci nu ai un job pentru a achiziționa ultimele apariții. Păstrează în minte ținuta pe care angajatorii o solicită la birou și dă o fugă prin magazine cu prietenii sau familia. Recomandăm și sh-urile, poți găsi comori dacă ai răbdare ”să cauți acul în carul cu fân”. 

 

Te-ai gândit să îți faci un blog?

Poți pune bazele primului tău blog în care te poți exprima liber. Indiferent de modul în care alegi să expui postările tale, aceasta este o metodă prin care te vei putea destinde și exersa diferite skill-uri (copywriting, research, sociabilitate, promovare online, etc), poate chiar vei reuși să faci din blog un business.

 

Iată și 3 exemple de bloguri care au reușit asta. Născute din pasiune, ca niște proiecte experimentale pe vremea studiilor, au ajuns între timp la mii de fani, cu o dedicare full time.

 

Despre Joburi

Alina Ceusan

fashion in my eyes

 

Sursă articol: smart dreamers

Sursă foto: ghidularadean.ro

Cristina Dochia

Pasionată de oameni, cuvinte, idei. Visez la o media bazată pe principii și pe aptitudini reale, în care să lucrez. În rest, caut să blochez clișeele prin scris.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook