Muzeul National de Arta al Romaniei va putea fi „vizitat” si online din februarie!

Scris de 

Veste bună pentru iubitorii de artă și nu numai. Muzeul Național de Artă al României va putea fi „vizitat” online. Cei interesaţi vor putea să facă acest lucru din februarie.

Turul cuprinde aproximativ 8.000 de imagini şi 200 de panorame, întregul material însumând 800 GB.

Lucrările sunt etichetate cu titlu, autor, datare, iar unele beneficiază de detalii suplimentare (şcoală, dimensiunea lucrării). Acestea vor fi accesibile pe site-ul muzeului ===> www.mnar.arts.ro.

Muzeul Naţional de Artă a fost înfiinţat în 1948 în clădirea fostului Palat Regal din Capitală şi are în patrimoniul său una dintre cele mai mari colecţii de picturi din România. În 1950 a fost inaugurată prima galerie a muzeului, cea de de artă naţională.

În timpul evenimentelor din decembrie 1989, clădirea a fost distrusă şi avariată în proporţie de 80% , peste 1.000 de lucrări fiind şi ele degradate sau distruse.

 

În lunile ianuarie şi februarie 2014, programele pentru familii organizate de Muzeul Naţional de Artă al României au titlul Portrete de familie şi se desfăşoară în expoziţia Epoca Biedermeier în Ţările Române 1815-1859, deschisă la parterul Galeriei Naţionale. Copiii şi părinţii sunt invitaţi să compună împreună povestea unei vechi şi numeroase familii boiereşti de acum două veacuri.

 

Sursa foto: mnar.arts.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook