Simpozionul „Studiile iudaice din Romania si tanara generatie de cercetatori” organizat de UBB

Scris de  Noi 13, 2015

Departamentul de Istorie medievală, Premodernă şi Istoria artei din cadrul Facultăţii de Istorie şi Filosofie UBB împreună cu Institutul de Iudaistică şi Istorie Evreiască „Dr. Moshe Carmilly” organizează simpozionul „Studiile iudaice din România şi tânăra generaţie de cercetători”.

 

Evenimentul va avea loc luni, 16 noiembrie 2015, în intervalul orar 09.00-18.00, la Sediul Institutului de Iudaistică şi Istorie Evreiască ,, Dr. Moshe Carmilly” (str. Croitorilor nr.13).

 

Institutul de Iudaistică şi Istorie Evreiască Dr. Moshe Carmilly a fost înfiinţat în anul 1991, ca parte a Facultăţii de Istorie şi Filosofie a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi funcţionează în cadrul departamentului de Istorie Medievală şi Istoriografie. În momentul înfiinţării sale după căderea comunismului, institutul era singurul centru academic din România dedicat exclusiv studiilor iudaice şi preocupat de recâştigarea unui prestigiu ştiinţific pentru acest domeniu. Acest institut a avut drept obiectiv cercetări privind istoria evreilor din spaţiul transilvănean şi, în general, din spaţiul românesc şi promovarea unor cursuri de învăţare a limbii ebraice, istoriei evreilor, culturii, civilizaţiei şi filosofiei iudaice.

 

Sursa: news.ubbcluj.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.