9 tipuri de viitori absolventi de care te poti lovi. Sau ii poti cunoaste.

Scris de 

Facultatea e pe punctul să se termine oficial, unii deja au avut festivitatea de absolvire, ceea ce înseamnă că cei din anii terminali, trebuie să tragă aer adânc în piept și să renunțe la viața cu care s-au obișnuit deja. Sunt o mulțime de sentimente confuze când e vorba de viața post-absolvire, de la a fi mega super vesel că termini până la a intra în depresie cronică. Oricum, ideea e că toți pot fi categorisiți. În vreo 9 tipuri, zicem noi. Să vedem care ar fi:

 

1. Cel care iasă toată ziua

 

1

 

Nu contează că e luni sau miercuri sau vineri, dacă e un party, acest omuleț poate fi găsit în mijlocul chefului, distrându-se de minune. Și dacă sunt mai multe, nu-i bai, sigur le va atinge pe toate.

 

E genul care are foarte multe poze tag-uite din baruri, fie de la fotografii oficiali ori niște poze dintr-alea destul de embarassing, pentru că cine naiba arată bine în pozele tag-uite? Oricum, e genul de om care nu are regrete, dar pe care îl vezi arătând ca un hobo a doua zi. Uh. Mahmureala e spurcată.

 

 

2. Cel care habar nu are ce va face după absolvire

 

2

 

Adică acel om pe care nu trebuie să îl întrebi ce face în viitor, fiindcă fie va avea un atac de panică, fie te va pocni la propriu, pentru că o întrebi această chestie deprimantă.

 

E omul ăla pe care dacă îl chemi la o bere te va refuza, pentru că lucrează la ceva, fie că e CV-ul, proiectul care trebuie predat în 2 luni la facultate sau cine știe ce. Nu știu cât de des e întâlnit, dar știu că există.

 

 

3. Cel dependent de viața academică

 

3

 

Genul de om care a fost la toate seminariile, cursurile, evenimentele din cadrul facultății, care poate că e și șef de an sau știe mai bine decât șeful de an când sunt examenele, cu cine faci materia aia și știe și de nde poți s-ți faci rost de cursuri. E un fel de dealer al facultății. Omul care sigur face doctorat și devine poate și prof universitar.

 

 

4. Cel care face master doar pentru a evita viața reală

 

4

 

Omul ăla care vrea să mai profite puțin, vreo 2-3 ani, cam așa, nu pentru că îi e tare dragă viața academică, ci pentru că încă e destul de nesigur și nu știe ce job i s-ar potrivi. Adică, mai pe scurt se mai bucură de statutul de student încă puțin și după aia, sigur se va decide. Exceptând dacă va face și doctorat. Cine știe.

 

 

5. Cel căruia i se rupe în paișpe de absolvire

 

5

 

Persoana aia căreia nu-i pasă că se termină, ci poate chiar se bucură și privește asta doar ca un alt capitol din viață care trebuie încheiat deja. Poate că genul ăsta de om deja te-a șters de pe facebook. Și poate că nu o să vină nici la reuniuni. Și mai mult ca sigur va ieși de pe grupul facultății o dată ce e gata.

 

 

6. Cel care nu și-a terminat bucket list-ul

 

6

 

No, toți avem câte-un vis, fie să sărim cu parașuta, fie să bem 15 energizante sau mai știe ce. Mno, mai există oameni care și le fac pe un termen limitat, gen în timpul facultății. Ăsta o să fie un om stresat și care probabil că te va scoate la câteva concursuri de băut, doar pentru că e pe listă.

 

 

7. Cel care de-abia se chinuie să absolvească

 

7

 

Omul ăla care are deja un job și viața cât de cât pusă la punct pentru următorul an. Pe ăsta nu îl vezi la cursuri, decât dacă e obligatoriu, și nici atunci nu o să se chinuie să facă un proiect mega wow sau să stea la întregul seminar. Dar hey, în fond, rareori se întâmplă ca facultatea să îți dea ceva palpabil, așa că tătă stima și respectul.

 

 

8. Cel pe care nu-l vezi niciodată

 

8

 

Seamănă cu cazul anterior, dar pe ăsta chiar nu-l vezi. Adică, știi că trece cursurile, dar zău că nu poți înțelege cum. Nu l-ai mai văzut prin zonă de X luni, dar cumva reușește să nu ajungă în sesiunea de restanțe. Cuuuum?

 

 

9. Cel care spune mereu "e ultima dată când x"

 

9

 

Sau omul mega dramatic, mega atașat de facultate și de tot. Omul ăla care sigur va face o scenă la banchet. Uh. God. Restul vă puteți imagina.

 

 

 

Voi ce tipuri de studenți sunteți?

 

 

 

 


sursă foto: tumblr.com, imgur.com

Bianca Gângă

Content Writer la Campuscluj.ro şi mândră de asta. Blogger ocazional şi şoricel de bibliotecă. Rockoholic, coffeeholic, chocoholic, funholic şi pasăre de noapte.

Website arylequine.wordpress.com

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.