Cardul studentesc ISIC vine din acest an si in Cluj-Napoca

Scris de 

Singura legitimație studențească recunoscută la nivel internațional în peste 130 de țări, ajunge la Cluj: ISIC (International Student Identity Card). Venirea legitimaţiei ISIC în Cluj-Napoca va fi promovată printr-un eveniment surpriză ce va avea loc la începutul lunii octombrie.

Cu ajutorul ISIC, studenţii vor avea gratuitate/reducere la abonamentele de transport în comun (CTP). Mai mult de atât, legitimaţia le ofera posesorilor accesul la o rețea de peste 126.000 de locații din întreaga lume şi peste 2.000 de locaţii din România, în care vor beneficia de oferte de tip 1+1 gratuit, reduceri de prețuri și multe alte oferte speciale la partenerii ISIC în toate categoriile de interes pentru tineri: restaurante, puburi, școli de șoferi, cinematografe, centre de înfrumusețare, librării, centre de limbi straine, magazine de îmbrăcăminte/încălțăminte etc.

 

„Sunt convins ca ISIC-ul va deveni cel mai bun companion al studenţilor din oraşul nostru, datorită beneficiilor pe care le aduce acestora.  Mai mult, având în vedere faptul că municipiul Cluj-Napoca a câştigat titlul de Capitală Europeană a Tineretului 2015, va atrage atenţia unui număr important de studenţi din întreaga Europă, marea lor majoritate având legitimaţia ISIC, astfel contribui chiar la dezvoltarea economică a municipiului. Ne bucurăm că ISIC a ajuns în sfârşit în oraşul nostru!” a declarat Andrei Munteanu (reprezentant ISIC Cluj).

 

Pe lângă ISIC (International Student Identity Card) ce este destinat elevilor şi studenţilor, toamna aceasta mai vine cu o noutate în Cluj: legitimaţia ITIC (International Teacher Identity Card), o legitimaţie ce vine în sprijinul profesorilor, oferindu-le acces la o reţea cu numeroase beneficii. Atât ISIC cât şi ITIC, sunt legitimaţii susţinute şi recomandate de UNESCO, pot fi folosite şi  în afara granițelor țării, fiind un real ajutor pentru cei care călătoresc în vacanţă, pentru cei care studiază în alte ţări sau sunt înscrişi în programe de tip work&travel.

 

Date suplimentare despre ISIC:

  • Asociaţia ISIC este o organizaţie non profit cu sediul central în Amsterdam.
  • ISIC este emis şi distribuit în peste 130 de ţări la nivel global incluzând toate ţările U.E.
  • Legitimaţiile ISIC sunt susţinute şi recunoscute de UNESCO.
  • Anual peste 4,5 milioane de studenţi îşi fac un card ISIC şi beneficieaza de reduceri în peste 126.000 de locaţii în întreaga lume.
  • ISIC în România este reprezentat de ASYST – Asociaţia pentru Sprijinirea Tinerilor, Studenţilor şi Profesorilor care deţine licenţa exclusivă pentru dezvoltatea proiectului.
  • Peste 60.000 de studenţi şi elevi români îşi emit anual acest card şi au acces la reduceri în peste 2.000 de locaţii.

 

Sursa: newscluj.ro

Sursa foto: ziarulclujean.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook