Teze celebre de doctorat puse din nou sub lupa justitie

Scris de 

Ministerul Educaţiei a început analiza tezelor de doctorat suspecte de plagiat şi ar putea retrage în termen de 45 de zile titlul de doctor în cazul unor nume grele de pe scena politică, anunţă B1 TV. E vorba de fostul premier, Victor Ponta, ministrul de Interne, Petre Tobă, dar şi Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general.

 

Totul a început în urma unei sesizări făcute de patru cercetători români care lucrează în străinătate. Totodată, Ministerul Educaţiei a solicitat Bibliotecii Naţionale să pună la dispozitia Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor copii ale tezelor de doctorat vizate şi, acolo unde acestea nu pot fi furnizate, solicitarea s-a îndreptat către universităţi. Este vorba de Universitatea din Bucureşti, Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”, Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” şi Universitatea Naţională de Apărare.

 

În paralel cu analiza universităţilor, odată stabilit de către Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor că este vorba de o teză de doctorat plagiată, reprezentanţii institutiei vor înainta ministrului Educaţiei decizia de retragere a titlului de doctor, iar ministrul va trebui să o semneze.

 

Sursa: edu-news.ro

Sursa foto: kmkz.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook